Tukaj lahko vidite moja razmišljanja, moja potovanja, enostavne recepte in še kaj se bo našlo …

April?? Ne morem verjeti, da smo že sredi aprila. Kljub karanteni dnevi kar letijo mimo mene.
V teh dneh sem razmišljala, kako super je, ker živim v hiši. Imamo dovolj prostora, da ob deževnih dneh nismo vsi natrpani na nekaj kvadratnih metrih, ampak se lepo razporedimo po svojih prostorih. Hvaležna sem tudi, da živim na vasi, kjer je v okolici precej poljskih poti, po katerih se lahko sprehajam, tečem, kolesarim.
Prvi tedni karantene so bili zame dokaj čudni, priznam. Super je bilo, ker sem bila doma, končno sem se dobro naspala, bila sem z ljudmi, ki jih imam rada, pospravila sobo, kar sem odlašala že najmanj pol leta, pobrisala prah tudi tam, kjer ga ni … Nato pa se mi je zdelo, da je dan dnevu enak. Ampak potem pa se kar nekako navadiš na to situacijo. Normalno, saj se moraš. 🙂 Naenkrat opaziš, da vrt potrebuje nekaj nege, saj nam bo le tako lahko dal novih dobrot – domače zelenjave. In tako sem pomagala mami urediti naš košček zemlje. In se počutila koristno. 🙂

S skupnimi močmi je delo ponavadi lepše, zabavnejše. Tudi ti doma lahko aktiviraš svojega otroka, da ti pomaga urediti vrt, ne glede na to, koliko je star. Spodbudi ga k pomaganju, pa čeprav bo le nekaj brkljal z lopatko po zemlji in izkopal pravkar posajeno flanco solate. 🙂 Nič hudega, zdaj se imaš končno čas ukvarjati z njim in mu dati občutek, da je pomemben, da ti lahko pomaga. Verjemi, to mu bo veliko pomenilo.

Če pa imaš doma možnost, da otroku odstopiš kako malo gredico, to le stori. Tja skupaj posadita jagode, ki jih bo kasneje tudi rad pojedel. Ali pa solato. Karkoli. Nekaj, s čimer se lahko zaposli. Daj mu občutek, da je pomemben in da zmore tudi on imeti in negovati vrtiček. Ti si mu kot mamica oziroma očka zagotovo vzgled in te bo posnemal pri dejanjih, kot je na primer zalivanje. 🙂

Dokler pa čakaš, da jagode in solata zrastejo, si lahko nabereš nekaj domačega regrata ter za svojo družino pripraviš regratovo solato. Pripenjam deklamacijo o regratu za krajšanje časa.

REGRAT LUČKE SEJE
(Milena Bačič)

Regrat lučke seje
vse aprilske dni,
kadar sije sonce
in ko dež prši.
Ko april se vrne,
sončec sto in sto
iz zelene trave
zrlo bo v nebo.

Lahko izdelaš tudi spomin spomladanskih cvetlic. Predlagam, da cvetlice z otrokom najprej poiščeta na travniku in jih skupaj poimenujeta. Nato pa cvetlice fotografirata in jih natisneta. Da pa dlje časa ostanejo sličice lepe, jih po želji lahko tudi plastificiraš.

In igra se lahko začne. 🙂

Nekaj mojih primerov cvetlic vam prilagam, sami pa lahko poiščete še kakšno in dopolnite zbirko.

Še mini nasvet. Mlajši ko je otrok, manj parov pri igri spomin mu ponudi. Starejši ko je, več jih bo zmožen ugotoviti. 😉 Vse pa je seveda odvisno od koncentracije in pozornosti otroka. Ti ga najbolje poznaš, zato sam/a določi število iskanih parov, da ne izgubi zanimanja za igro.

Obilo spomladanskih užitkov v naravi vam želim do prihodnjič.

Anamarija – Ustvarjalni prsti

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja