Pozitivna naravnanost ima številne koristi. Če pogledamo na stvari, dogodke s svetle plati, se lažje soočamo z izzivi življenja, manj pa smo tudi v stresu, imamo boljše odnose z ljudmi, samozavestnejši smo in bolj smo zadovoljni.

S teboj delim zgodbo, ki sem jo v teh dneh zasledila na spletu in se mi je zdela super za razmišljanje o tem, kako gledamo na življenje.

Gre pa takole …

Človekov ego je kot reka – koristna je, dokler je v koritu. Ne sme pa prestopiti bregov.

Nekega dne je učitelj pripravil učencem nenapovedan test. Groza, so si mislili učenci! Razdelil je liste po klopeh, ko je imel vsak svoj test, jim je dovolil, da ga obrnejo.

Na njihovo presenečenja, na drugi strani lista ni bilo vprašanja, le črna pika na sredini lista. Profesor jim je rekel, naj napišejo, kar vidijo. Malce zmedeni učenci so pričeli pisati …

Na koncu je na glas prebral vse rešene teste. Vsi, brez izjeme, so opisovali majhno črno piko na sredini lista, obrazložili njeno pozicijo in podobno. Ko je prebral vse, jim je razložil namen naloge.

“Ne bom vas ocenil, želim pa, da razmislite o tej nalogi. Nihče izmed vas ni pisal o belem papirju, vsi ste se osredotočili le na tisto črno piko sredi papirja. Podobno se dogaja v življenju. Vedno se osredotočamo na slabo, na tiste majhne črne pike. Življenje je dar, ki ga moramo vsak dan praznovati. Če se bomo osredotočali le na slabo – pomanjkanje denarja, bolezni, težave v odnosih, razočaranja, bomo pozabili, da obstaja okrog nas svetloba. Temne pike so zelo majhne v primerjavi z vsem, kar imamo dobrega v življenju. A prav te onesnažijo naš um. Obrnite pogled stran od črne pike, osredotočite se na svetlo stran papirja.”

Želim ti, da se bolj osredotočaš na belino na listu papirja, kot pa na črne pike! V ospredje postavi svetle, pozitivne plati življenja.

Vso srečo!
Anamarija – Ustvarjalni prsti


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja