Te dni so vrata Parka Brdo na stežaj odprta za vse obiskovalce, vstop je namreč brezplačen, zato si ga lahko do nedelje, 31. maja med 8. in 20. uro ogledaš tudi ti. . Gre za počastitev Evropskega dneva parkov.

Namen je okoliškemu prebivalstvu in vsem Slovencem približati naravo in prispevati k ozaveščenosti o pomenu ohranjanja naravnih lepot v zavarovanem območju ter skrbi za bogato biotsko raznovrstnost.

Seveda pa je park možno obiskati tudi izven dneva odprtih vrat. Odprt je vsak dan “od sončnega vzhoda do mraka”, pravijo na njihovi spletni strani. V tem primeru boš odštel/a simbolični znesek za vstopnico v park. Odrasle osebe tako plačajo 2 €, če pa vzameš družinsko vstopnico (2 odrasli osebi in otroci do 15 let), te bo le-ta stala 4 €. Predšolski otroci ob spremstvu odraslih oseb imajo v Park Brdo prost vstop. S plačilom vstopnine pomagaš ohranjati neokrnjeno naravo, saj s tem prispevaš k izvajanju ukrepov za zaščito redkih živalskih in rastlinskih vrst, ki živijo na Posestvu Brdo v sklopu varovanega območja Natura 2000.

Pohodnik Viki si je park podrobno ogledal in v njegovi lepoti zelo užival. Na uho mi je prišepnil, da je sprehod po parku izredno pomirjujoč. Lahko pa si ga tvoja družina popestri tudi z doživetji, kot so vožnja s kočijo, ogled lipicancev, ki domujejo na Brdu, piknik s košarico polno dobrot, igranje golfa, odločite pa se lahko tudi za voden ogled parka v manjših skupinah.

Viki se je odpravil v Park Brdo

Poleg že omenjenih doživetij se lahko med vikendom razvajaš s posebno gostinsko ponudbo na Račjem otoku, vse dni pa je odprta Kavarna Zois, kjer se lahko razvajaš z njihovimi dobrotami.

Sprehod po posestvu ponuja kar nekaj možnosti, kjer si lahko spočiješ telo in duha ter svoje oči. 🙂

Anamarija – Ustvarjalni prsti


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja