Danes s tabo in tvojim otrokom delim kamišibaj, ki sem ga ilustrirala zadnjih nekaj tednov. Gre za zgodbico Prstki in Zbirke terapevtskih zgodb Življenje v gozdu avtorice Deni Kragelj.

Povezava: https://www.youtube.com/watch?v=na8–M1KJX0&t=17s

Pa še nekaj besed o Zbirki terapevtskih zgodb.

Terapevtske zgodbe je zbirka desetih pravljic, ki predšolskemu otroku pomagajo razumeti situacije, občutke, v katerih se ne znajde. Vzgojiteljem, staršem pa pomaga začeti pogovor, preko katerega lahko pomagamo otroku rešiti težavo, ki ga teži.

Omenjeno knjigo, torej Življenje v gozdu, sem kupila konec lanskega leta, ko je bila na policah Hoferja. Že prej sem imela na Facebook-u všečkano stran Terapevtske pravljice, kjer sem spremljala zapise. In ker so mi bile všeč teme, sem se odločila, da bo ena izmed knjig nekoč moja. Zato je bila logična posledica nakup. 🙂

Med prebiranjem zgodb mi je na misel prišlo to, da so kratke in zelo poučne, s sporočilom, ki ga zlahka predamo naprej otrokom s primernim pogovorom. Teme za pogovor z otrokom imate, mimogrede, na začetku zapisane, kar je tudi ena prednost knjige.

Ko smo bili sredi marca primorani ostati doma v karanteni, sem se ponovno spomnila na zbirko, ki sem jo ponovno listala in prebirala. In tako se mi je porodila ideja, da bi pripravila kamišibaj na eno izmed zgodb. Pa je nastala tale – Prstki.

Sedaj prvi knjigi dela družbo še njena sestrica – Življenje v morju. Tudi ta čaka, da se ji posvetim in ilustriram še kakšno Denijino terapevtsko zgodbo.

Obe knjigi torej toplo priporočam v branje, saj sta izdelka zasnovana z več kratkimi zgodbami, za katere imate na začetku zapisane teme, ki vam služijo kot izhodišče za pogovor z otrokom. Torej super uporabno zate kot starša in za tvojega otroka. 🙂 Knjigi vsebujeta tudi pobarvanko za vsako zgodbo in zgoščenko z zvočnimi pravljicami.

Veselo poslušanje mojega kamišibaja in branje, če imate knjigo ali jo boste še kupili. 😉

Anamarija – Ustvarjalni prsti
Kategorije: Blog

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja